Facebook Twitter Youtube Flickr Instagram

Сите сме свесни дека екологијата претставува маргинализиран општествен феномен. Еко-дневникот е идеја на младите активисти од Артивизам клубовите на МОФ, а целта позади изработката на истиот е зголемување на свесноста за екологијата и активирање на младите за промени во глобалната еколошка свест.

Иницијално, ЕКО-ДНЕВНИКОТ вклучува повеќе страници кои се насочени кон критичко решавање на проблемите во заедницата. Во овој дневник може да најдете еко-симболи и објаснувања, страници резервирани за предизвици (каде што со лепење на стикери – младите кои ќе го пополнуваат овој дневник ќе си бележат што еко (не)направиле денес), страници за компост, страници резервирани за негување на вашите растенија, дванесетмесечен дневники еко квиз.

ЕКО-Активисти: Теона Ангеловска, Леон Шумански, Марија Ванѓеловска, Михаела Тодевска, Ивана Цветаноска, Ева Ристовска, Ива Ристовска, Гордана Митровска, Ангела М.

Дневникот е направен во рамки на проектот Ангажирање на младите за студентски и младински политики. Проектот е финансиран од Фондацијата Отворено општество- Македонија.

—————————————————

24 февруари 2021