Facebook Twitter Youtube Flickr Instagram

Со извртени тези руската пропаганда настојуваше да продре во информациските системи на многу држави. Северна Македонија не е исклучок каде дел од медиумскиот простор е под влијание на овие манипулации. #незаманипулации

Ова едукативно видео е подготвено од Фондацијата за интернет и општество Метаморфозис и Фондацијата Отворено општество – Македонија во рамки на проектот за борба против штетните влијанија на дезинформациите.

 

—————————————————

30 мај 2022