Facebook Twitter Youtube Flickr Instagram

Погледнете го новото издание на Емисијата 360 степени  на тема транспарентност и отвореност на политичките партии во која дебатираат Марија Мирчевска од Фондацијата Отворено општество – Македонија, заедно со потпаролките на партиите СДСМ и на ВМРО-ДПМНЕ, Богданка Кузеска и Марија Митева, и претседателот на Младинскиот форум на Алијанса за Албанците, Омер Ајдини.

Наде Наумовска од Фондацијата Отворено општество – Македонија во воведниот прилог сподели дел од наодите и препораките од истражувањето „Индекс на транспарентност на политичките партии”, кое ФООМ го спроведе со поддршка на Меѓународниот републикански институт (ИРИ).

Линк до емисијата.

Линк до прилогот.

Линк до истражувањето (МКД)

Линк до истражувањето (АЛБ)

—————————————————

14 јуни 2022