Facebook Twitter Youtube Flickr Instagram

На дискусијата на тема (НЕ)видливоста на маргинализираните, организирана од ФООМ и Коалиција Маргини на 5 мај во Музејот на современата уметност во Скопје слушнавме моќни лични приказни и разговаравме за дискриминацијата и невидливста со кои се среќаваат луѓето кои користат дроги, сексуалните работници, трансродовите луѓе, Ромите и ЛГБТИ луѓето.

Дискусијата е дел од серијата настани организирани по повод одбележувањето на 25-годишнината од постоењето на Фондацијата Отворено општество – Македонија.

—————————————————

28 мај 2019