Facebook Twitter Youtube Flickr Instagram
Членовите на Тивка револуција спроведоа анкета со помош на младите од Општина Тетово, за нивната визија за иднината на град Тетово, односно како младите го гледаат градот во иднина.
Одговорите на анкетираните се пресликани во нашиот нов мурал, во влезот на град Тетово.
Муралот го отсликува урбанизираниот и модернизираниот град на Тетово, со решен јавен превоз, стаклен мост, облакодери, зелени паркови и чист воздух. А сето ова е постигнато со плодната работа на локалната власт, вредна како пчелите на муралот.
Реализирањето на муралот е финансиран од Фондацијата Отворено општество- Македонија.

—————————————————

17 февруари 2021