Facebook Twitter Youtube Flickr Instagram

Медиумската писменост треба да ни помогне да научиме да ги читаме вестите, да препознаваме и разликуваме факти од мислења. Таа вештина ни помага да не паднеме во замката на дезинформациите. #незаманипулации

Ова едукативно видео е подготвено од Фондацијата за интернет и општество Метаморфозис и Фондацијата Отворено општество – Македонија во рамки на проектот за борба против штетните влијанија на дезинформациите.

—————————————————

26 мај 2022