Facebook Twitter Youtube Flickr Instagram

Прочитајте го новиот напис изработен во рамките проектот Проверка на фактите за напредокот на Северна Македонија кон ЕУ, имплементиран од Фондацијата Метаморфозис на тема транспарентност и отвореност на политичките партии, во кој на прашањата на новинарот Влатко Стојановски одговара Данче Даниловска-Бајдевска, програмска директорка во Фондацијата Отворено општество – Македонија.

Во написот Даниловска-Бајдевска сподели дел од наодите и препораките од истражувањето „Индекс на транспарентност на политичките партии”, кое Фондацијата Отворено општество – Македонија го спроведе со поддршка на Меѓународниот републикански институт (ИРИ).

Линк до написот.

—————————————————

28 јуни 2022