Facebook Twitter Youtube Flickr Instagram

Блог

Фотелјата најдобра заштита од решетки

Автор: Александар Димитриевски Почнувајќи од 1998 година, во премиерска, вицепремиерска или во министерска фотелја седнале вкупно 186 лица. Истражувањето на БИРН...

Блог

Заробената држава во приказната за заробениот судски софтвер

Автор: Васко Маглешов Пет години по првите сомнежи за злоупотреби со АКМИС-системот и судиите и софтверот во Кривичниот суд се исти....

Блог

„Стокхолмскиот синдром“ на македонските обвинители

Автор: Васко Маглешов Нема област од јавнообвинителската работа што не била под сомневање за политичко влијание: од изборот на обвинителите, преку...

Теми