Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани конкурси

нема поврзани конкурси

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017
пронајди

ИНФОРМАТИВНА СРЕДБА ЗА ПРЕЗЕНТИРАЊЕ НА ПОВИКОТ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ГРАНТОВИ НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

Фондација Отворено општество - Македонија и ЕВРОТИНК – Центар за европски стратегии, Ве информираат дека одложената информативна средба за презентирање на Повикот за доделување грантови на граѓански организации од областа на реформи на јавната администрација ќе се одржи на 5 мај 2017 година (петок) во просториите на хотел Александар Палас (Мезанин сала 2) со почеток во 12 часот.

Оваа средба е наменета за претставници на заинтересираните организации кои имаат интерес да спроведуваат мониторинг активности врз јавните институции и имплементацијата на реформата на јавната администрација. На истата, ќе се дискутираат прашања кои би биле од помош при составување на проектните апликации.

На учесниците кои доаѓаат од градови надвор од Скопје, организаторот ќе им ги надомести патните трошоци во висина на повратен автобуски билет. За таа цел, потребно е да испратите потврда за своето присуство најдоцна до четврток (4 мај 2017 година) на diana.zupanoska[at]eurothink.com.

Шемата за ре-грантирање е дел од проектот „Граѓанска алијанса за транспарентност – Набљудување на процесот на реформи на јавната администрација од страна на граѓанските организации“. Истата предвидува да се доделат средства на граѓански организации во висина од 100.000 евра, во два повици. Периодот на реализација на активностите на првиот повик е јуни 2017 – јануари 2018 година. Повеќе детали за првиот повикот можете да најдете овде.

Проектот „Граѓанска алијанса за транспарентност – Набљудување на процесот на реформи на јавната администрација од страна на граѓанските организации“ кој го реализираат Фондација Отворено општество – Македонија и ЕВРОТИНК – Центар за европски стратегии, е финансиски поддржан од страна на Европската Унија во рамки на IPA Civil Society Facility and Media Programme 2015.

поврзани новости

нема поврзани новости