Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Општина по мерка на граѓаните
пронајди

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА УЧЕСТВО НА ЕДУКАТИВНИ ОБУКИ ЗА МЛАДИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ „ПОДДРШКА НА СТАРТ АП БИЗНИСИ ЗА МЛАДИ“

Knowledge Center за потребите на Општина Струмица во партнерска соработка со Фондацијата Отворено Општество - Македонија, како дел од локалната Стратегијата за млади 2015-2020 на општина Струмица,  со Акциски план за млади 2015-2017 година, во рамките на проектот „Поддршка на старт ап бизниси за млади” објавува јавен повик за пријавување на кандидати за учество на едукативно обуки за млади за реализација на проектот „Поддршка на старт ап бизниси за млади”.

Доколку си невработена личност на возраст помеѓу 18-35 години и живееш на територијата на Општина Струмица, ВРЕМЕ Е ЗА ТВОЈАТА ИДЕЈА. Прати ја твојата иновативна идеја заедно со потребните документи, учествувај на обуките и биди еден од најуспешните 8 кои ќе бидат наградени со по 3000 Евра за започнување на својот бизнис.

За да се пријавиш, пополни ја aпликационата форма и дополнително достави ги следните документи:

  • диплома или друг доказ за стекнат степен на образование,
  • дополнителни сертификати, доколку има,
на следниот линк http://i-lab.mk/index.php/mk/proekti/227-startup-strumica

Повеќе информации на И-лаб.мк, е-пошта: info@theknowledge-center.com или на тел 078 30 15 40.

Рокот за пријавување трае до 14 септември 2016 год, 17:00 часот.

При селекцијата на кандидатите ќе се внимава на родовата еднаквост и етничката застапеност.

Клучни зборови

| конкурс | општини