Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани конкурси

нема поврзани конкурси

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017
пронајди

ЈАВНА ДЕБАТА „ПРЕД ЗАКОНОТ РОМИТЕ СЕ ИСТИ, ВО ЗДРАВСТВЕНАТА ПРАКСА СЕ ДИСКРИМИНИРАНИ”

На 1 февруари (четврток) 2018 во Јавна соба во Скопје, со почеток во 11 часот ќе се одржи јавна дебата на тема „Пред законот Ромите се исти, во здравствената пракса се дискриминирани”. 

Говорници на дебатата ќе бидат доктор Владимир Трајковски, Јована Јовановска Кануркова, правен советник од Хелсиншки комитет за човекови права во Република Македонија, Данче Гудева Никовска, офицер за здравје и храна во канцеларијата на УНИЦЕФ и Љатифе Шиковска, ромски здравствен медијатор и претседател на организацијата Umbrella од Шуто Оризари.

Настанот е организиран од Фондацијата за дебата и едукација ИДЕА Југоисточна Европа од Скопје како дел од активностите на проектот „Менување на наративите кон Ромите во здравствените институции”, финансиран од страна на Фондацијата Отворено општество – Македонија.

поврзани новости

нема поврзани новости