Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

поврзани конкурси

нема поврзани конкурси

поврзани публикации

нема поврзани публикации

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017
пронајди

#НАЧАС ДИСКУСИЈА НА ТЕМА „НЕФОРМАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ КАКО БИЛЕТ ДО ВРАБОТУВАЊЕ“

Јазот кој настана помеѓу формалното образование и потребите на пазарот предизвика илјада магистри и доктори на науки во Македонија секој месец да се регистрираат како невработени. Во меѓувреме огромен број граѓани се наоѓаат на работни места кои немаат никаква врска со професијата за која добиле диплома. Колку неформалното образование, обуките или преквалификациите се начин за влијание на овој проблем и намалување на невработеноста во државата? Ова се дел од прашањата за кои разговараме во деветтата емисија #НаЧас, која ќе се емитува утре, 28 декември 2017 година, во 13 часот, на Радио МОФ.

На овие теми ќе разговараме со дизајнерот Горан Костовски – Индог, Фари Хисени предавач од Младинскиот образовен форум, Анче Јованоска од Семос Едукација и Менка Гугулевска од Агенцијата за вработување.

поврзани новости

нема поврзани новости