Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
пронајди
Зајакнување и мобилизација на граѓаните

НЕМА РАЗГОВОР СО ОНИЕ КОИ БАРААТ УКИНУВАЊЕ НА ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ И КУРШУМИ ЗА ГРАЃАНИТЕ!

Соопштение за јавност

[May 25 2016 ] Соопштение на граѓанските организации и движења во врска со причините за одбивањето на поканата за учество на консултации со амбасадорите на земјите членки на Европската унија на која беа поканети и претставници на движењето ГДОМ кои отворено заговараат укинување на невладини организации, шират нетрпеливост и омраза и поттикнуваат насилство, која требаше да се случи на 25 мај, но беше откажана по притисокот од граѓанските организации и движења кои не се согласија да седнат на иста маса со структура како ГДОМ.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ФООМ пристапува кон Граѓаните за Mакедонија

[May 12 2015 ] Фондацијата Отворено општество - Македонија пристапува кон коалицијата ГРАЃАНИТЕ ЗА МАКЕДОНИЈА, затоа што не е ни предизборна коалиција, ни коалиција за освојување на власта.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

КОРУПЦИЈА, ЛАГИ И АУДИОСНИМКИ

[May 6 2015 ] Од „црниот понеделник“ на 24 декември 2012 до „бомбите“ на опозицијата за криминалното владеење на власта.Фактографски приказ на настани и протести во изминатите три години.