Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017
пронајди
Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

ОДРЖАНА ОБУКАТА „УПРАВУВАЊЕ СО ФИНАНСИСКИТЕ И МАТЕРИЈАЛНИТЕ РЕСУРСИ НА ОРГАНИЗАЦИЈАТА“

[Nov 23 2017 ] Од 17 до 19 ноември 2017 година, во хотел Тино во Охрид, Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) во рамки на активностите на концептот Мобилизација на локалните организации и активизам во заедницата организираше обука на тема „Управување со финансиските и материјалните ресурси на организацијата“.

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

ФООМ СО ПОДДРШКА ЗА КНИГАТА „ЖИВОТ ВО КУТИЈА“ НА ТОМИСЛАВ КЕЖАРОВСКИ

[Nov 20 2017 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) во 2015 година му додели донација на новинарот Томислав Кежаровски за подготовка на книга насочена кон демократските процеси во Република Македонија...

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

НОВИНАРИ ОД ЛОКАЛНИТЕ МЕДИУМИ УЧЕСТВУВАА НА ОБУКА ЗА ИСТРАЖУВАЧКО НОВИНАРСТВО

[Nov 16 2017 ] Од 10 до 12 ноември 2017 година, во хотел Романтик во Велес, Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) во соработка со Балканската репортерска истражувачка мрежа Македонија организираше обука на тема „Истражувачко новинарство“.