Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Слобода на изразување
пронајди
Слобода на изразување

Стоп за говорот на омраза кој поттикнува ликвидација на учесници на ТВ Дебата!

[Apr 11 2014 ] „Фронтот за слобода на изразување“ најостро го осудува говорот на омраза кој поттикнува ликвидација на учесници на ТВ Дебата. Говорот на омраза кој поттикнува насилство нема ништо заедничко со правото на слобода на изразување. „Фронтот за слобода на изразување“ најостро го осудува говорот на омраза од страна на новинарот Миленко Неделковски, кој беше објавен не само на социјалните мрежи, туку и на неговиот портал „Дудинка“

Слобода на изразување

ПРОМОВИРАНО МАКЕДОНСКОТО ИЗДАНИЕ НА „ПРИРАЧНИК ЗА НОВИНАРСТВО ЗАСНОВАНО НА ПОДАТОЦИ“

Како новинарите да ги искористат податоците за квалитетно известување

[Mar 4 2014 ] На 4 март, во ГЕМ Клубот, беше промовирано македонското издание на „Прирачник за новинарство засновано на податоци“, приреден од Џонатан Греј, Лилијана Бунегру и Луси Чејмберс, кое изворно е издание на Фондацијата „Отворено знаење“ и на „Европскиот центар за новинарство“, а македонската верзија на оваа значајна книга го подготви Центарот за развој на медиуми со финансиска поддршка од Фондацијата Отворено општество - Македонија (ФООМ).