Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Проект на УСАИД за граѓанско општество
пронајди
Проект на УСАИД за граѓанско општество

ДЕБАТЕН НАСТАН АРГУМЕНТ: ОРГАНИЗИРАНО ИЗРАЗУВАЊЕ НА ТЕМА „ОВОЈ ДОМ ВЕРУВА ДЕКА ГРАЃАНИНОТ (НЕ)ТРЕБА ДА ПРЕТПОЧИТА ЕГЗЕСТЕНЦИЈА ПРЕД ИДЕОЛОГИЈА“

[Nov 19 2016 ] Mладински образовен форум (МОФ) со задоволство Ве поканува на осмото издание на јавниот дебатен настан АРГУМЕНТ: ОРГАНИЗИРАНО ИЗРАЗУВАЊЕ. Настанот ќе се одржи на 20-ти Ноември (недела) 2016 година, со почеток во 19:00 часот, во МКЦ, Кино Фросина, во Скопје.

Проект на УСАИД за граѓанско општество

ДЕБАТА „ИТНИ РЕФОРМСКИ ПРОМАШУВАЊА“

[Nov 9 2016 ] На 11 ноември 2016 година (петок), во хотелот „Холидеј ин“ во Скопје, со почеток во 11 часот, ќе се одржи дебатата „Итни реформски промашувања“, во организација на Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) и Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО) по повод објавувањето на редовниот есенски Извештај на Европската комисија (ЕК) за Македонија (порано Извештај за напредокот на ЕК).

Проект на УСАИД за граѓанско општество

ЈАВНА ДЕБАТА И ПРОМОЦИЈА НА ДОКУМЕНТОТ „ПРЕДЛОГ РЕШЕНИЈА ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ИНВЕСТИЦИСКАТА ПОЛИТИКА ВО МАКЕДОНИЈА“

[Sep 14 2016 ] На 15 септември 2016 година (четврток), во 12 часот, вo конференциската сала Милениум 1 во хотел „Холидеј ин“, ќе се одржи јавна дебата и промоција на документот „Предлог решенија за подобрување на инвестициската политика во Македонија“.

Проект на УСАИД за граѓанско општество

ДЕБАТАТА „ИМА ЛИ ИЗЛЕЗ ОД БЕЗИЗЛЕЗОТ!?“ - ПОЛИТИЧКАТА КРИЗА И ИЗВЕШТАЈОТ ЗА НАПРЕДОКОТ НА ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ЗА 2015 ГОДИНА

[Nov 9 2015 ] На 11 ноември 2015 година (среда), со почеток во 14 часот, во хотелот Холидеј ин (сала Милениум 2), ќе се одржи дебата на тема „ИМА ЛИ ИЗЛЕЗ ОД БЕЗИЗЛЕЗОТ!?“ - Политичката криза и Извештајот за напредокот на Европската комисија за 2015 година, во организација на Фондацијата Отворено општество - Македонија (ФООМ) и Македонскиот центар за европско образование (МЦЕО).

Проект на УСАИД за граѓанско општество

ПРОМОЦИЈА НА „ПРИРАЧНИК ЗА АКТИВНО ГРАЃАНСТВО” И ДЕБАТА

[Sep 24 2015 ] ФОРУМ - Центар за стратешки истражувања и документација (ЦСИД) во соработка со Фондацијата Отворено oпштество - Македонија (ФООМ) ќе одржат промоција на „Прирачник за активно граѓанство“ на 29 септември 2015 (вторник), со почеток во 12 часот, во хотелот „Холидеј Ин“, Скопје (сала Милениум 2).