Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Заедничка рамка за правно зајакнување
пронајди
Заедничка рамка за правно зајакнување

КОНФЕРЕНЦИЈАТА НА ТЕМА “ПРОМОВИРАЊЕ НА ВЛАДЕЕЊЕТО НА ПРАВОТО”

[Jan 26 2018 ] На 31.01.2018 година (среда) со почеток во 10:30 часот во Холидеј Ин Скопје ќе се одржи национална конференција за Промовирање на владеењето на правото и обезбедување на еднаков пристап до правда за сите како една од Целите за одржлив развој на Обединетите нации.

Заедничка рамка за правно зајакнување

СТУДИСКА ПОСЕТА ОД МОЛДАВИЈА ВО РАМКИ НА ГЛОБАЛНАТА ИНИЦИЈАТИВА ЗА ПРАВНО ЗАЈАКНУВАЊЕ

[Sep 7 2017 ] Во периодот од 11 до 14 септември гости на Фондацијата Отворено општество – Македонија ќе бидат претставници на граѓански организации од Молдавија кои работат на давање правна и параправна помош.

Заедничка рамка за правно зајакнување

РАБОТИЛНИЦА ЗА ПРАВНО ЗАЈАКНУВАЊЕ – ГРАДЕЊЕ НАЦИОНАЛНИ СИСТЕМИ ЗА ПРАВНИ УСЛУГИ БАЗИРАНИ ВО ЗАЕДНИЦАТА

[Feb 6 2017 ] Во периодот 6-8 февруари 2017 година, во организација на Фондација Отворено општество – Македонија, а во рамки на Заедничката рамка за правно зајакнување, ќе се одржи работилница за правно зајакнување – градење национални системи за правни услуги базирани во заедницата

Заедничка рамка за правно зајакнување

ТРЕТА СРЕДБА ЗА ПРАВНО ЗАЈАКНУВАЊЕ – ГРАДЕЊЕ НАЦИОНАЛНИ СИСТЕМИ ЗА ПРАВНИ УСЛУГИ БАЗИРАНИ ВО ЗАЕДНИЦАТА

[Dec 21 2016 ] На 21 декември 2016 година (среда), со почеток во 11 часот, во хотел Парк во Скопје, во организација на Фондацијата Отворено општество – Македонија, а во рамки на Заедничката рамка за правно зајакнување ќе се одржи третата средба за правно зајакнување – градење национални системи за правни услуги базирани во заедницата.

Заедничка рамка за правно зајакнување

ВТОРА СРЕДБА ЗА ПРАВНО ЗАЈАКНУВАЊЕ – ГРАДЕЊЕ НАЦИОНАЛНИ СИСТЕМИ ЗА ПРАВНИ УСЛУГИ БАЗИРАНИ ВО ЗАЕДНИЦАТА

[Nov 1 2016 ] На 3 и 4 ноември 2016 година (четврток и петок), во Велес, во организација на Фондацијата Отворено општество – Македонија, а во рамки на Заедничката рамка за правно зајакнување ќе се одржи втора средба за правно зајакнување – градење национални системи за правни услуги базирани во заедницата.