Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Хуманитарна и правна помош за мигрантите
пронајди
Хуманитарна и правна помош за мигрантите

ПРОМОЦИЈА НА НАЦИОНАЛНАТА КАМПАЊА ПРОТИВ КСЕНОФОБИЈА „ДЕЦА НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА“

[Sep 22 2016 ] Од 23 до 25 септември 2016 година, во Мобилната/монтажната галерија ЦАЦ во Паркот на франкофонијата во Градски парк и во Капан ан во Стара чаршија, ќе се одржат низа настани за промоција на националната кампања против ксенофобија „Деца на планетата Земја“, со што завршува концептот Хуманитарна и правна помош за мигранти кој Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) го реализираше од 1 септември 2015 година до 30 септември 2016 година во соработка со партнерските организации Легис, Македонско здружение на млади правници и Хелсиншкиот комитет за човекови права на РМ.

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 20 ЈУНИ - СВЕТСКИОТ ДЕН НА БЕГАЛЦИТЕ

[Jun 16 2016 ] На 20 јуни 2016 година (понеделник), со почеток во 17.30 часот, во Мобилната/Монтажната галерија ЦАЦ во Паркот на франкофонијата, ќе се одржи настан за одбележување на Светскиот ден на бегалците, во организација на Фондацијата Отворено општество – Македонија, Легис, Хелсиншки комитет за човекови права на Република Македонија и Младинскиот образовен форум.

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

ЈАВНА ДИСКУСИЈА „МЕДИУМИТЕ И БЕГАЛСКАТА КРИЗА: КОЈ И ЗОШТО ГИ ЗАБОРАВА ЗАБОРАВЕНИТЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА?“

[May 26 2016 ] На 27 мај 2016 година (петок), со почеток во 11 часот, во ГЕМ клубот во Стара чаршија, ќе се одржи јавна дискусија на тема „Медиумите и бегалската криза: Кој и зошто ги заборава заборавените во Република Македонија?“, во организација на Фондацијата Отворено општество - Македонија.

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 18-ТИ ДЕКЕМВРИ, МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА РАБОТНИЦИТЕ-МИГРАНТИ И ЧЛЕНОВИТЕ НА НИВНИТЕ СЕМЕЈСТВА

[Dec 18 2015 ] Во петок, 18.12.2015 година со почеток од 13 часот ќе започне маршот за поддршка на луѓето кои секојдневно ја минуваат т.н. Западно-балканска рута. Потоа, во вечерните часови и согласно долунаведената програма ќе имаме јавна дискусија и прикажување на краток документарец.

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

КОНФЕРЕЦИЈА ЗА ПЕЧАТ

[Oct 29 2015 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) и партнерските организации Легис, Македонско здружение на млади правници (МЗМП) и Хелсиншкиот комитет за човекови права на РМ (МХК), ќе одржат конференција за печат на 30 октомври 2015 г. (петок), со почеток во 11 часот, во ГЕМ клубот во Стара чаршија.