Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ПРОМОЦИЈА НА „СЕЌАВАЊА ОД ЖИВОТОТ“ ТОМ II (1912 – 1925) ОД ЕЌРЕМ-БЕГ ВЉОРА

[Dec 21 2015 ] На 23 декември 2015 (среда), со почеток во 18 часот, во ГЕМ клубот во Стара чаршија, ќе се одржи промоција на книгата „Сеќавања од животот“ Том II (1912 – 1925) од Еќрем-бег Вљора, во организација на Фондацијата Отворено општество – Македонија.

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 18-ТИ ДЕКЕМВРИ, МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА РАБОТНИЦИТЕ-МИГРАНТИ И ЧЛЕНОВИТЕ НА НИВНИТЕ СЕМЕЈСТВА

[Dec 18 2015 ] Во петок, 18.12.2015 година со почеток од 13 часот ќе започне маршот за поддршка на луѓето кои секојдневно ја минуваат т.н. Западно-балканска рута. Потоа, во вечерните часови и согласно долунаведената програма ќе имаме јавна дискусија и прикажување на краток документарец.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ИЗВЕШТАЈОТ НА ЦЕНТАРОТ ЗА ЕВРОПСКИ ПОЛИТИКИ ОД БРИСЕЛ И ЈАВНА ДЕБАТА „ЗЕМЈИТЕ-ЧЛЕНКИ НА ЕУ И ПРОШИРУВАЊЕТО КОН БАЛКАНОТ“

[Dec 16 2015 ] На 18 декември 2015 година (петок), со почеток во 14 часот, во хотелот Холидеј ин во Скопје (сала Скала 1), ќе се одржи презентација на извештајот на Центарот за европски политики од Брисел и јавна дебата на тема „Земјите-членки на ЕУ и проширувањето кон Балканот“, во организација на Фондацијата Отворено општетество – Македонија.

Општина по мерка на граѓаните

БУЏЕТСКИ ФОРУМ ВО СТРУГА

[Dec 9 2015 ] Центарот на заедницата на општина Струга во соработка со општината Струга, организира буџетски форум на општина Струга, чија прва сесија ќе се одржи на 11 декември 2015 година (петок) со почеток во 14 часот, во салата на хотелот Мираж во Струга. Втората сесија на буџетскиот форум ќе се одржи на 17 декември, (четврток), на истата локација, со почеток во 13 часот.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ПРОМОЦИЈА НА „КОН ПОТЕКЛОТО НА АЛБАНСКИОТ НАЦИОНАЛИЗАМ“ ОД НАТАЛИ КЛЕЈЕР И ДЕБАТА

[Dec 2 2015 ] На 4 декември 2015 година (петок), со почеток во 18 часот, во ГЕМ клуб во Стара чаршија, ќе се одржи промоција на книгата „Кон потеклото на албанскиот национализам“ од Натали Клејер и дебата, во организација на Фондацијата Отворено општество – Македонија.

1  2  3  4  5  6  7  Следна  Последна