Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ДЕБАТА „КОЈ ПРОФИТИРА ОД ЕКОНОМСКИОТ РАСТ ВО УСЛОВИ НА РАСТЕЧКА НЕЕДНАКВОСТ НА ГРАЃАНИТЕ?“

[Dec 24 2014 ] На 26 декември 2014 година (петок), во ГЕМ клубот во Стара чаршија, со почеток во 12 часот, ќе се одржи дебата на тема „Кој профитира од економскиот раст во услови на растечка нееднаквост на граѓаните?“, во организација на Фондација Отворено општество - Македонија.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ДЕБАТА „2015 НИЗ ПРИЗМАТА НА БУЏЕТОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“

[Dec 19 2014 ] На 22 декември 2014 година (понеделник), во ГЕМ клубот во Стара чаршија, со почеток во 19 часот, ќе се одржи дебата на тема „2015 низ призмата на Буџетот на Република Македонија“, во организација на Фондацијата Отворено општество - Македонија.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ДЕБАТА „ПОСТОЈАТ ЛИ УСЛОВИ ЗА НЕПОСРЕДНА ДЕМОКРАТИЈА?“

[Dec 13 2014 ] На 15 декември 2014 (понеделник), со почеток во 10 часот, во ГЕМ клубот во Старата скопска чаршија, Фондацијата Отворено општество - Македонија ќе одржи дебата на тема „Постојат ли услови за непосредна демократија?“ на која ќе бидат споделени македонските и хрватските искуства на непосредно изјаснување на граѓаните.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ЕНВЕР ХОЏА“ ОД БЛЕНДИ ФЕВЗИУ И ДЕБАТА

[Dec 12 2014 ] На 16 декември 2014 година (вторник), со почеток во 19 часот, во ГЕМ клубот во Старата скопска чаршија, ќе биде промовирана книгата „Енвер Хоџа“ од Бленди Февзиу. Книгата, во издание на Фондација Отворено општество - Македонија, ќе ја промовираат Љубомир Данаилов Фрчкоски, Мерсел Биљали и Владимир Милчин.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
1  2  3  4  5  6  Следна  Последна