Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

ФОРУМ „КАКО ДА ЈА ДОБЛИЖИМЕ КУЛТУРАТА ДО ГРАЃАНИТЕ?“ ВО РАМКИ НА НЕДЕЛАТА НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

[Sep 13 2017 ] На 14 септември 2017 година (четврток), со почеток во 10 часот, во Кинотека на Македонија, ќе се одржи форум за политики со наслов „Како да ја доближиме културата до граѓаните? - отпочнување партиципативен процес за стратешко планирање во културата“, во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско учество, организиран во соработка со Министерство за култура.

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

НЕДЕЛА НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ 11-17.09.2017

[Sep 7 2017 ] Calendar of the activities that are part of the Annual CSO Week supported by USAID’s Civic Engagement Project (CEP) – a series of events promoting the work of CSOs to the broader public, and will take place from September 11 – 17, 2017, across the country.

Заедничка рамка за правно зајакнување

СТУДИСКА ПОСЕТА ОД МОЛДАВИЈА ВО РАМКИ НА ГЛОБАЛНАТА ИНИЦИЈАТИВА ЗА ПРАВНО ЗАЈАКНУВАЊЕ

[Sep 7 2017 ] Во периодот од 11 до 14 септември гости на Фондацијата Отворено општество – Македонија ќе бидат претставници на граѓански организации од Молдавија кои работат на давање правна и параправна помош.

Општина по мерка на граѓаните

ОБУКА „БУЏЕТСКА ТРАНСПАРЕНТНОСТ И ОТЧЕТНОСТ НА ЛОКАЛНО НИВО“

[Sep 30 2016 ] Од 14 до 16 октомври 2016 година, во хотелот Гардениа во Велес, ќе се одржи обука на тема „Буџетска транспарентност и отчетност на локално ниво” наменета за администрацијата и членовите на Советите на општините Центар, Струга и Струмица, а во организација на Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) како дел од концептот Општина по мерка на граѓаните.

Општина по мерка на граѓаните

ПРОМОЦИЈА НА СОЦИЈАЛНАТА КАРТА НА ОПШТИНА СТРУГА

[Sep 30 2016 ] На 4 октомври 2016 година (вторник), во салата на Советот на општина Струга, со почеток во 13.30 часот, ќе се одржи промоција на Социјалната карта на Општина Струга.

1  2  3  4  Следна  Последна