Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Општина по мерка на граѓаните

ОБУКА НА ТЕМА „ОПШТИНА ПО МЕРКА НА ДЕТЕТО“ ЗА ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ОПШТИНИТЕ ЦЕНТАР, СТРУГА И СТРУМИЦА

[Aug 25 2016 ] Во периодот од 01 до 03 септември, 2016г. во хотел Гардениа, Велес ќе се реализира обука за претставници од општинската администрација и советници при Советите на општините Центар, Струга и Струмица на тема „Општина по мерка на детето“.

Граѓанско учество за локална демократија

ВТОРА ЗАЕДНИЧКА РАБОТИЛНИЦА „РАЗВОЈ НА СТРАТЕШКА РАМКА” ВО КРУШЕВО

[Aug 25 2016 ] Во рамките на проектот Граѓанско учество за локална демократија во периодот од 30 август до 1 септември 2016 година, во хотелот Монтана во Крушево, ќе се одржи работилница на тема „Развој на стратешка рамка”. На работилницата ќе учествуваат претставници на граѓанските организации, општинската администрација и Советот на општините: Струмица, Струга и Центар.

Унапредување на човековите права во здравството

ПАНЕЛ-ДИСКУСИЈА ЗА ПРОГРАМИТЕ ЗА ЕФЕКТИВНА ПРАВДА ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО „НЕПРАВДАТА Е ШТЕТНА ПО ВАШЕТО ЗДРАВЈЕ“

[Aug 25 2015 ] На 27 август 2015 год. (четврток), со почеток во 18 часот, на Филозофскиот факултет во Скопје, Амфитеатар 4 4, ќе се одржи панел-дискусија за програмите за ефективна правда во јавното здравство „Неправдата е штетна по вашето здравје“ во организација на Фондацијата Отворено општество – Македонија, ХОПС - Опции за здрав живот Скопје, Коалицијата „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“ и Програмата за јавно здравство на Фондациите Отворено општество.

Унапредување на човековите права во здравството

4-ТА СРЕДБА „АДВОКАТУРА НА МАРГИНИТЕ“ ВО ОХРИД И СКОПЈЕ ОД 24 ДО 27 АВГУСТ 2015 ГОДИНА

[Aug 24 2015 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ), Програмата за јавно здравство на ФОО, ХОПС - Опции за здрав живот Скопје и Коалицијата „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“ ќе бидат домаќини на четвртата средба „Адвокатура на маргините“ што ќе се одржи во Охрид и во Скопје од 24 до 27 август 2015 година.

Општина по мерка на граѓаните

ОБУКИ „МОНИТОРИНГ НА ЈАВНИ НАБАВКИ“ ЗА ЧЛЕНОВИ НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

[Aug 21 2015 ] Фондацијата Отворено општество - Македонија (ФООМ), во соработка со Центрите на заедниците во општина Струга, општина Струмица и во општина Центар, како дел од концептот „Општина по мерка на граѓаните“ кој го спроведува во партнерство со овие општини, објави повик за учество на обуките „Мониторинг на јавни набавки“ за претставници од граѓански организации.