Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ПРОМОЦИЈА НА „ПРЕДЛОГ НА ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ИТНИ ДЕМОКРАТСКИ РЕФОРМИ“

[Jul 18 2017 ] Во среда, 19 јуни 2017 година, со почеток во 10 часот, во дневната сала во хотелот Холидеј ин, ќе се одржи прес-конференција на која претставници на граѓанските организации ќе презентираат дополнувања на „Предлог за итни демократски реформи“.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

КОНФЕРЕНЦИЈА „ПРЕДЛОГ ЗА ИТНИ ДЕМОКРАТСКИ РЕФОРМИ“

[Jul 15 2016 ] На 19 јули 2016 година (вторник), во хотелот Холидеј Ин во Скопје, со почеток во 10 часот, ќе се одржи конференција „Предлог за итни демократски реформи“ во организација на група граѓански организации и експерти.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ДОКУМЕНТОТ „ПРЕДЛОГ ЗА ИТНИ ДЕМОКРАТСКИ РЕФОРМИ“

[Jul 8 2016 ] На 8 јули 2016 година, со почеток во 13 часот, во хотелот Александар палас во Скопје, ќе се одржи прес-конференција на која ќе биде презентиран документот „Предлог за итни демократски реформи“ од страна на група граѓански организации и експерти.

Граѓанско учество за локална демократија

РАБОТИЛНИЦА „СИТУАЦИСКИ АНАЛИЗИ И ВИЗИОНИРАЊЕ” НАМЕНЕТА ЗА ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ, ОПШТИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА И СОВЕТОТ НА ОПШТИНИТЕ СТРУМИЦА, СТРУГА И ЦЕНТАР

[Jul 7 2016 ] На 12 и 13 јули 2016 година (вторник и среда), во хотелот Монтана во Крушево, ќе се одржи дводневна работилница на тема „Ситуациски анализи и визионирање”, во рамки на проектот Граѓанско учество за локална демократија. На работилницата ќе учествуваат претставници на граѓанските организации, општинската администрација и Советот на општините Струмица, Струга и Центар.

Интеграција на Ромите

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА АНАЛИЗАТА „СЕГРЕГАЦИЈА НА РОМИТЕ ВО ОБРАЗОВАНИЕТО ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“

[Jul 8 2015 ] На 9 јули 2015 година (четврток), со почеток во 11 часот, во ГЕМ клубот во Скопје, ќе бидат презентирани наодите од анализата „Сегрегација на Ромите во образованието во Република Македонија“ направена во рамки на концептот Интеграција на Ромите на Фондацијата Отворено општество - Македонија.