Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за ургентните реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Граѓанско учество за локална демократија

ОБУКИ „СТРАТЕШКО ПЛАНИРАЊЕ И СИТУАЦИСКИ АНАЛИЗИ” И „МЕТОДИ НА АКЦИСКО ПЛАНИРАЊЕ”

[May 27 2016 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) во рамки на проектот Граѓанско учество за локална демократија, на 2 и 3 јуни 2016 година, во хотелот Дрим во Струга, ќе одржи две обуки на теми „Стратешко планирање и ситуациски анализи” и „Методи на акциско планирање”.

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

ЈАВНА ДИСКУСИЈА „МЕДИУМИТЕ И БЕГАЛСКАТА КРИЗА: КОЈ И ЗОШТО ГИ ЗАБОРАВА ЗАБОРАВЕНИТЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА?“

[May 26 2016 ] На 27 мај 2016 година (петок), со почеток во 11 часот, во ГЕМ клубот во Стара чаршија, ќе се одржи јавна дискусија на тема „Медиумите и бегалската криза: Кој и зошто ги заборава заборавените во Република Македонија?“, во организација на Фондацијата Отворено општество - Македонија.

Граѓанско учество за локална демократија

ОБУКИ „АЛАТКИ ЗА ПАРТИЦИПАТИВНО ПЛАНИРАЊЕ” ВО ОПШТИНИТЕ СТРУМИЦА, СТРУГА И ЦЕНТАР

[May 16 2016 ] Во рамките на проектот Граѓанско учество за локална демократија ќе се одржат еднодневни обуки на тема „Алатки за партиципативно планирање” во трите партнерски општини, и тоа во Струмица на 17 мај 2016 година во хотел Есперанто, во Струга на 19 мај 2016 година во хотел Дрим и во Центар на 30 мај 2016 година во ГЕМ Клуб.

Регионална програма за поддршка на истражувања

ДЕБАТА „МАКЕДОНИЈА 2015: ПОМЕЃУ АВТОРИТАРНИТЕ ТЕНДЕНЦИИ И ЕВРОПЕИЗАЦИЈАТА?“

[May 22 2015 ] На 26 мај 2015 година (вторник), со почеток во 18 часот, во хотелот Холидеј Ин (сала Скала 1), ќе се одржи дебата со наслов „Македонија 2015: Помеѓу авторитарните тенденции и европеизацијата?“ во организација на локалната канцеларија на Регионалната програма за поддршка на истражување во рамки на Фондацијата Отворено општество - Македонија.

Општина по мерка на граѓаните

ЈАВНИ РАСПРАВИ ПО ЧЕТИРИ НАЦРТ-АКЦИСКИ ПЛАНОВИ ЗА ЛОКАЛНИТЕ СТРАТЕГИИ НА ОПШТИНА СТРУМИЦА

[May 22 2015 ] На 26 мај 2015 година (вторник) и на 27 мај 2015 (среда), со почеток во 10 часот, во Домот на АРМ во Струмица, ќе се одржат јавни расправи по четири Нацрт-акциски планови за локалните стратегии на Општина Струмица и тоа за образование, млади, соработка со граѓанскиот сектор и за социјална заштита.

1  2  3  Следна  Последна