Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

КОНСУЛТАЦИИ ЗА НОВО СТУДЕНТСКО ОРГАНИЗИРАЊЕ

[Oct 25 2017 ] На 26 октомври 2017 година (четврток), во Штип ќе се одржи првата јавна консултација за ново студентско организирање. Консултациите започнуваат од 12 часот, во свечената сала на Правниот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“.

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

НАСТАН ЗА НАЈДОБРИ ПРАКТИКИ И ИНОВАЦИИ: САЈБЕР БЕЗБЕДНОСТ НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ И МРЕЖИ

[Oct 17 2017 ] Проектот за граѓанско учество (ПГУ) на УСАИД на 19 октомври ќе го организира вториот Настан за најдобри практики и иновации. Темата е Сајбер безбедност на граѓански организации и мрежи. Целта на настанот е да се зајакне свеста за сајбер заканите и сајбер криминалот и да се презентираат алатки кои се достапни на граѓанските организации и можат да ја зголемат нивната безбедност.

Пристап до правда во Македонија

СЕСИЈА ЗА ПРАВНО ОПИСМЕНУВАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ВО СТРУМИЦА

[Oct 27 2016 ] На 27 октомври 2016 година (четврток), во Едукативниот центар „Покров“ во Струмица, со почеток во 15 часот, ќе се одржи сесија за правно описменување за граѓаните од Струмица во рамки на проектот Пристап до правда во Македонија.

Интеграција на Ромите

ОБУКА „ШТО Е КВАЛИТЕТНО ИНКЛУЗИВНО ОБРАЗОВАНИЕ И КАКО ДО НЕГО?“

[Oct 27 2016 ] Во рамки на концептот Интеграција на Ромите, Фондацијата Отворено општество - Македонија во периодот од 1 до 3 ноември 2016 година, во Велес, ќе одржи обука на тема „Што е квалитетно инклузивно образование и како до него?“, наменета за претставници на пет граѓански организации.

Интеграција на Ромите

ОБУКА „ПОЗИТИВНО ОБРАЗОВАНИЕ“ ЗА НАСТАВНИЦИ ОД КУМАНОВО

[Oct 27 2016 ] Како дел од активностите во рамки на концептот Интеграција на Ромите, Фондацијата Отворено општество - Македонија во периодот од 28 до 30 октомври 2016 година, во Велес, ќе одржи обука на тема „Позитивно образование“, наменета за 24 наставници од четири основни училишта од Куманово.

1  2  3  4  Следна  Последна