Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за ургентните реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Пристап до правда во Македонија

СЕСИЈА ЗА ПРАВНО ОПИСМЕНУВАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ВО КУМАНОВО

[Apr 26 2017 ] На 27 април 2017 година (четврток), во Националниот Ромски Центар во Куманово, со почеток во 15 часот, ќе се одржи сесија за правно описменување за граѓаните од Куманово во рамки на проектот Пристап до правда во Македонија.

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

ИНФОРМАТИВНА СРЕДБА ЗА ПРЕЗЕНТИРАЊЕ НА ПОВИКОТ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ГРАНТОВИ НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

[Apr 26 2017 ] Фондација Отворено општество - Макеоднија и ЕВРОТИНК – Центар за европски стратегии ќе одржат информативна средба за презентирање на Повикот за доделување грантови на граѓански организации од областа на реформи на јавната администрација на 28 април 2017 година (петок), во просториите на ЕУ Инфо Центар, со почеток во 12 часот.

Пристап до правда во Македонија

СЕСИЈА ЗА ПРАВНО ОПИСМЕНУВАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ВО ШТИП ОД ОБЛАСТА НА СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА

[Apr 5 2017 ] На 7 април 2017 година (петок), во Штип, со почеток во 13 часот, ќе се одржи сесија за правно описменување за граѓаните од Штип, во рамки на проектот Пристап до правда во Македонија.

Граѓанско учество за локална демократија

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ОБЈАВУВАЊЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОД ПОВИКОТ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ ГРАНТОВИ ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ ГРАЃАНСКО УЧЕСТВО ЗА ЛОКАЛНА ДЕМОКРАТИЈА

[Mar 22 2017 ] На 24 март 2017 година (петок), во 12 часот, во ЕУ Инфо Центарот во Скопје, проектот Граѓанско учество за локална демократија ќе ги објави резултатите од Повикот за доделување грантови на граѓански организации од Струмица, Струга и Центар (Скопје).

Пристап до правда во Македонија

ПОКАНА ЗА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА НА ПРОЕКТОТ ПРИСТАП ДО ПРАВДА ВО МАКЕДОНИЈА

[Mar 17 2017 ] Ве покануваме на прес-конференција на проектот „Пристап до правда во Македонија” која ќе се одржи на 21 март 2017 година (вторник) со почеток во 11:30 часот, во просториите на ЕУ Инфо центарот во Скопје.

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Следна  Последна