Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Настани и новости
пронајди
Заедничка рамка за правно зајакнување

ОДРЖАН СЕМИНАР ЗА МЕНУВАЊЕ НА НАРАТИВИ КОН РОМИТЕ ВО ЗДРАВСТВЕНИТЕ ИНСТИТУЦИИ

[Nov 16 2017 ] Во периодот од 24 до 26 октомври 2017 година, во хотел Тино во Охрид, се одржа семинар на тема „Менување на наративи кон Ромите во здравствените институции“, во организација на ФОО - Програма за јавно здравство од Њујорк и Фондација Отворено општество – Македонија.

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

НОВИНАРИ ОД ЛОКАЛНИТЕ МЕДИУМИ УЧЕСТВУВАА НА ОБУКА ЗА ИСТРАЖУВАЧКО НОВИНАРСТВО

[Nov 16 2017 ] Од 10 до 12 ноември 2017 година, во хотел Романтик во Велес, Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) во соработка со Балканската репортерска истражувачка мрежа Македонија организираше обука на тема „Истражувачко новинарство“.

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

#НАЧАС: КАКВИ УЧЕБНИЦИ, ТАКВИ УЧЕНИЦИ? НА РАДИО МОФ

[Nov 9 2017 ] Во серијалот „На час“ кој е финансиран и се спроведува во партнерство на Фондацијата Отворено општество – Македонија и Младински образовен форум, третата епизода е посветена на прашањето за учебниците.

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

СПРОВЕДЕНИ ОБУКИ ЗА ОРГАНИЗАЦИСКО ЈАКНЕЊЕ НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ КОИ РАБОТАТ НА ПОЛЕТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО

[Nov 2 2017 ] Како дел од серијата обуки за организациско јакнење, Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) во рамки на концептот Инклузивни и транспарентни образовни политики организираше две обуки во х. Белви во Скопје.

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

„КОЈ (ЌЕ) ГИ ПРЕТСТАВУВА СТУДЕНТИТЕ?“ НА РАДИО МОФ

Од серијалот На час - Кренете два прста за подобро образование

[Nov 2 2017 ] На 2 ноември 2017 година (четврток), на радио МОФ, во 13 часот, ќе се емитува втората емисија од серијалот „На час“.

Прва  Претходна  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  Следна  Последна