Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
пронајди
Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ПРОМОВИРАНА „ЕНВЕР ХОЏА“ ОД БЛЕНДИ ФЕВЗИУ

[Dec 17 2014 ] Фондацијата Отворено општество - Македонија на 16 декември 2014 година, во ГЕМ клубот, ја промовираше книгата „Енвер Хоџа“ приредена од познатиот албански новинар Бленди Февзиу.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ОСНОВАНА ПЛАТФОРМАТА ЗА АНТИКОРУПЦИЈА

[Dec 12 2014 ] На 9 декември 2014 година во Скопје, 15 граѓански организации ја основаа Платформата за антикорупција. Таа цели кон проактивно, динамично и оспособено граѓанско општество кое ќе игра значајна улога во борбата против корупцијата

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ДЕБАТА „ГРАЃАНИТЕ НАСПРОТИ САНКЦИИТЕ И ПРАЗНИТЕ БУЏЕТСКИ КАСИ“

[Nov 10 2014 ] На 6 ноември 2014 година, точно на пладне, во ГЕМ клубот во Старата скопска чаршија, Фондацијата Отворено општество - Македонија одржа дебата на тема „Граѓаните наспроти санкциите и празните буџетски каси“. Дебатата го отвори прашањето на презастапените казни кои му се закануваат на македонскиот граѓанин и на деловниот сектор.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ПРОМОВИРАНА „ИЗВОРИТЕ НА ТОТАЛИТАРИЗМОТ“ ОД ХАНА АРЕНТ

[Oct 16 2014 ] На 16 октомври 2014 година, во ГЕМ клубот, со почеток во 12 часот, беше промовирана книгата „Изворите на тоталитаризмот“ од Хана Арент во издание на Фондацијата Отворено општество - Македонија и издавачката куќа „Култура“. Промотори на второто издание на оваа книга беа Катерина Колозова од Институтот за општествени и хуманистички науки, Горан Јанев од Институтот за социолошки и политичко-правни истражувања и Соња Исмаил од ФОРУМ - Центар за стратегиски истражувања и документација.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ПРОМОВИРАНА „ПРАВИЛА ЗА РАДИКАЛИТЕ“ ОД АЛИНСКИ

[Oct 14 2014 ] Фондацијата Отворено општество - Македонија, на 14 октомври 2014 година, во ГЕМ клубот, ja промовираше книгата „Правила за радикалите: Практичен вовед за реалистичните радикали“ од Соул Д. Алински. Делото кое сега доби македонски превод, е страстен совет на Алински за младите радикали, за тоа како да предизвикаат конструктивна општествена промена и да ја увидат разликата меѓу тоа да се биде реалистичен радикал и да се биде реторичен радикал.

Прва  Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Следна  Последна