Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Настани и новости
пронајди
Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

ТРКАЛЕЗНА МАСА “ПРЕДИЗВИЦИ И ПРОБЛЕМИ НА ГРАЃАНИТЕ ПРИ КОРИСТЕЊЕТО НА УСЛУГИТЕ ОД ЈАВНА АДМИНИСТРАЦИЈА„

[Dec 1 2017 ] Само 18,1 проценти од граѓаните ја оцениле работата на јавната администрација како добра, а незначително повеќе односно 19,3 како брза во испорачување на своите услуги – покажа последното истражување ЕВРОМЕТАР кое Евротинк - центарот за европски стратегии, го изработува еднаш годишно

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

ОДРЖАНА ОБУКАТА „УПРАВУВАЊЕ СО ФИНАНСИСКИТЕ И МАТЕРИЈАЛНИТЕ РЕСУРСИ НА ОРГАНИЗАЦИЈАТА“

[Nov 23 2017 ] Од 17 до 19 ноември 2017 година, во хотел Тино во Охрид, Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) во рамки на активностите на концептот Мобилизација на локалните организации и активизам во заедницата организираше обука на тема „Управување со финансиските и материјалните ресурси на организацијата“.

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

#НАЧАС ДИСКУСИЈА НА ТЕМА „СРЕДНОШКОЛСКО ОРГАНИЗИРАЊЕ – ДЕМОКРАТИЈА ИЛИ АВТОКРАТИЈА?“

[Nov 23 2017 ] Во петтата емисија од серијалот „На час“ со наслов „Средношколско организирање – демократија или автократија?“ која ќе се емитува на Радио МОФ во четврток, 23 ноември 2017 година, во 13 часот, ќе се дискутира за прашања врзани со средношколското организирање во нашата држава

Општо

ПОБИВАЊЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ КОНСУЛТАЦИИ ВО УНГАРИЈА ОД 9-ТИ ОКТОМВРИ

Џорџ Сорос

[Nov 21 2017 ] На 9-ти октомври 2017 година, унгарската влада преку електронска пошта испрати допис за национални консултации до сите осум милиони унгарски граѓани со право на глас, наведувајќи дека го бара нивното мислење за таканаречениот „План на Сорос“. Изјавите наведени во овие национални консултации содржат извртувања и директни лаги кои намерно ги дезинформираат Унгарците за гледиштата на Џорџ Сорос во врска со мигрантите и бегалците.

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

ФООМ СО ПОДДРШКА ЗА КНИГАТА „ЖИВОТ ВО КУТИЈА“ НА ТОМИСЛАВ КЕЖАРОВСКИ

[Nov 20 2017 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) во 2015 година му додели донација на новинарот Томислав Кежаровски за подготовка на книга насочена кон демократските процеси во Република Македонија...

Прва  Претходна  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  Следна  Последна