Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
пронајди
Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ПИСМО ДО МЕЃУНАРОДНАТА ЗАЕДНИЦА ПОДДРЖАНО ОД 84 ОРГАНИЗАЦИИ

[Apr 14 2016 ] На денешната прес-конференција одржана пред Делегацијата на Европската унија во Скопје, претставници на 84 граѓански организации, платформи и иницијативи упатија заедничко писмо до Претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер, Потпретседателката на Европската комисија и висока претставничка на ЕУ за надворешни работи и безбедносна политика Федерика Могерини и другите меѓународни фактори активни во решавањето на политичката криза во Република Македонија.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Јавна реакција против општиот акт за прекинување на сите кривични постапки против лица за кои се водат постапки или постојат сомневања дека сториле кривични дела поврзани со политичката криза

[Apr 14 2016 ] Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата упатува јавна реакција против одлуката на Претседателот на Република Македонија да донесе општ акт за прекинување на сите кривични постапки против лица за кои постојат докази и сомневања дека сториле кривични дела поврзани со политичката криза, а кои се предмет на работа на Специјалното јавно обвинителство и да помилува политичар кој служи казна затвор.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

ПОВИК ДО ДРЖАВНАТА КОМИСИЈА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА КОРУПЦИЈАТА ДА ГО ПОЧИТУВА ЗАКОНОТ

[Apr 12 2016 ] Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата упатува јавен повик до Државната комисија за спречување на корупција да го почитува Законот за спречување на корупција врз основа на кој е формирана. Спроведувањето на тој Закон е нејзина основна надлежност и грижа, а сѐ со цел да го заштити јавниот интерес.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

НЕ СЕ ИСПОЛНЕТИ УСЛОВИТЕ ЗА РАСПУШТАЊЕ НА ПАРЛАМЕНТОТ И СПРОВЕДУВАЊЕ КРЕДИБИЛНИ ИЗБОРИ

Писмо до меѓународната заедница и до јавноста

[Apr 6 2016 ] Седум граѓански организации, преку писмо, се обратија до меѓународната заедница и до јавноста. Во обраќањето организациите образложуваат зашто не се исполнети минималните услови за распуштање на Парламентот и распишување кредибилни избори во кои ќе веруваат сите граѓани на Македонија.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

„ДОЛГИОТ ПАТ ДО ПРЖИНО: ПРВО РЕФОРМИ ПОТОА ИЗБОРИ!“

Анализа на достигнувањата од Договорот од Пржино

[Feb 18 2016 ] На денешниот брифинг за новинари, одржан во 11 часот, во ГЕМ клубот во Скопје, беше презентирана анализата „Долгиот пат до Пржино: Прво реформи потоа избори!“, подготовена од Македонскиот центар за европско образование, Хелсиншкиот комитет за човекови права на РМ, НВО Инфоцентарот, Фондацијата Отворено општество - Македонија, Транспарентност Македонија, Фондацијата Метаморфозис и Институтот за човекови права.

Прва  Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Следна  Последна