Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Настани и новости
пронајди
Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

#НАЧАС ДИСКУСИЈА НА ТЕМА „НЕФОРМАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ КАКО БИЛЕТ ДО ВРАБОТУВАЊЕ“

[Dec 28 2017 ] Јазот кој настана помеѓу формалното образование и потребите на пазарот предизвика илјада магистри и доктори на науки во Македонија секој месец да се регистрираат како невработени.

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

РЕГИОНАЛНА ОБУКА ЗА МОНИТОРИНГ НА БУЏЕТИ И ЗАСТАПУВАЊЕ

[Dec 25 2017 ] Регионална обука за мониторинг на буџети и застапување организирана од ХОПС – Опции за здрав живот Скопје, а со поддршка на Фондацијата Отворено општество – Македонија.

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

РАСТЕ ЕВРО - ОПТИМИЗМОТ, ЗАГРЖУВА ДОВЕРБАТА ВО ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА - ПРЕЗЕНТИРАНИ ДЕЛ ОД НА НАОДИТЕ ОД АНКЕТНО ИСТРАЖУВАЊЕ ЕВРОМЕТАР

[Dec 20 2017 ] Се повеќе граѓани сметаат дека членството на ЕУ би било добра работа. Анкетно испитување Еврометар покажува дека дури 63,8% од граѓаните сметаат дека влезот во ЕУ е позитивна работа, со што се бележи благ пораст, споредено со претходните три години.

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

РАБОТИЛНИЦА „МЕДИУМИТЕ КАКО ЈАВНО ДОБРО“

[Dec 18 2017 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија во соработка со Балканската репортерска истражувачка мрежа Македонија на 12 и 13 декември 2017 година во хотел „Романтик“ Велес, организираше работилница на тема „Медиумите како јавно добро“.

Заедничка рамка за правно зајакнување

ОБУКА ЗА ИНОВАТИВНО ФИНАНСИРАЊЕ

[Dec 18 2017 ] Фондацијата Отворено општество - Македонија во периодот од 11-15.12.2017 одржа обука за иновативно финансирање наменета за 19-те партнерски граѓански организации со цел зајакнување на нивните вештини и способности за воведување и примена на иновативни модели на финансирање.

Прва  Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Следна  Последна