Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

ОБУКА „ОД ПЛАНИРАЊЕ ДО ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ФИНАНСИСКОТО РАБОТЕЊЕ ВО ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ“

[Nov 9 2017 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) во рамки на концептот Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата, во периодот од 17 до 19 ноември 2017 година, во хотел Тино во Охрид, ќе одржи обука на тема „Од планирање до известување за финансиското работење во граѓанските органзиации“.

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

КОНСУЛТАЦИИ ЗА НОВО СТУДЕНТСКО ОРГАНИЗИРАЊЕ

[Oct 25 2017 ] На 26 октомври 2017 година (четврток), во Штип ќе се одржи првата јавна консултација за ново студентско организирање. Консултациите започнуваат од 12 часот, во свечената сала на Правниот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“.

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

НАСТАН ЗА НАЈДОБРИ ПРАКТИКИ И ИНОВАЦИИ: САЈБЕР БЕЗБЕДНОСТ НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ И МРЕЖИ

[Oct 17 2017 ] Проектот за граѓанско учество (ПГУ) на УСАИД на 19 октомври ќе го организира вториот Настан за најдобри практики и иновации. Темата е Сајбер безбедност на граѓански организации и мрежи. Целта на настанот е да се зајакне свеста за сајбер заканите и сајбер криминалот и да се презентираат алатки кои се достапни на граѓанските организации и можат да ја зголемат нивната безбедност.

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

ФОРУМ „КАКО ДА ЈА ДОБЛИЖИМЕ КУЛТУРАТА ДО ГРАЃАНИТЕ?“ ВО РАМКИ НА НЕДЕЛАТА НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

[Sep 13 2017 ] На 14 септември 2017 година (четврток), со почеток во 10 часот, во Кинотека на Македонија, ќе се одржи форум за политики со наслов „Како да ја доближиме културата до граѓаните? - отпочнување партиципативен процес за стратешко планирање во културата“, во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско учество, организиран во соработка со Министерство за култура.

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

НЕДЕЛА НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ 11-17.09.2017

[Sep 7 2017 ] Calendar of the activities that are part of the Annual CSO Week supported by USAID’s Civic Engagement Project (CEP) – a series of events promoting the work of CSOs to the broader public, and will take place from September 11 – 17, 2017, across the country.

Прва  Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Следна  Последна