Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Интеграција на Ромите
пронајди
Интеграција на Ромите

ЈАВНА ДЕБАТА „ИМУНИЗАЦИЈА И ПРЕВЕНТИВНИ ЗДРАВСТВЕНИ УСЛУГИ ЗА ДЕЦАТА РОМИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“

[Apr 25 2014 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) во соработка со граѓанските организации Здружение за еманципација, солидарност и еднаквост на жените во РМ – ЕСЕ, НВО КХАМ, Центар за демократски развој и иницијативи – ЦДРИМ и Здружение на просветни работници и заштита на правата на жените и децата – ЛИЛ, на 24 април 2014 година, во просториите на Мала станица во Скопје, одржаа јавна дебата на тема „Имунизација и превентивни здравствени услуги за децата Роми во Република Македонија“.

Интеграција на Ромите

Средношколците и студентите од Ромаверзитас го одбележаа Меѓународниот ден на Ромите на несекојдневен начин

[Apr 8 2014 ] На 7 април 2014 година, во просториите на ГЕМ клубот, студенти и средношколци Роми, членови на клубовите Учиме Право, Дебата, Медиа и Арт на Ромаверзитас/ Фондација Отворено општество - Македонија, организираа настан со наслов „Заедно за 8-ми април” по повод одбележување на Меѓународниот ден на Ромите.

Интеграција на Ромите

Презентиран завршниот Извештај од надворешната евалуација на Проектот за образование на Роми

[Feb 6 2014 ] На 5 февруари на Скопски саем беше презентиран завршниот Извештај од надворешната евалуација на десетгодишниот Проект за образование на Роми (ПОР) на Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) поддржан од УСАИД и ФООМ. Наодите од евалуацијата го нагласуваат позитивното влијание на Проектот врз ромската заедница и ги потврдуваат променетите ставови на наставниците, ромските ученици и нивните родители.

Прва  Претходна  1  2  3