Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Настани и новости
пронајди
Општо

ФОНДАЦИЈА ОТВОРЕНО ОПШТЕСТВО – МАКЕДОНИЈА ЈА ПОДДРЖУВА ИНИЦИЈАТИВАТА #СегаКажувам #TaniTregoj

[Jan 18 2018 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) ја поддржува иницијативата #СегаКажувам #TaniTregoj и ја поздравува идејата да се скрши молкот и да не се прифати како нормално сексуалното вознемирување и сексуалното насилство.

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

ПРЕДЛОЗИ ЗА МЕНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ

[Jan 12 2018 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија го поздравува отворањето на процесот за менување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер, кој во 2006 год. беше и донесен по иницијатива на граѓанските организации.

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

#НАЧАС ДИСКУСИЈА НА ТЕМА „РЕФОРМИ, ПРЕДИЗВИЦИ, ОЧЕКУВАЊА – ОБРАЗОВАНИЕ 2018“

[Jan 11 2018 ] На темата „Реформи, предизвици, очекувања – Образование 2018“, со почеток во 13 часот, ќе разговараат универзитетската професорка Маја Стевановиќ, професорот од гимназијата „Орце Николов“ Душко Стојановски и Ана Мицковска-Ралева, од Центарот за истражување и креирање политики – ЦРПМ.

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

ДОДЕЛЕНИ 6 ГРАНТA ЗА ПОДГОТОВКА И ОБЈАВУВАЊЕ ИСТРАЖУВАЧКИ СТОРИИ

[Dec 29 2017 ] Во ноември 2017 година Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ) објави конкурс за поддршка за подготовка и објавување истражувачки стории кои ќе укажат на прекршувањата во постоечки политики и практики, ќе сугерираат подобрувања и донесување нови потранспарентни, инклузивни политики и ќе мотивираат зголемен и здружен ангажман на граѓаните, граѓанското општество и локалните власти за надминување на неповолните состојби.

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

РАБОТИЛНИЦА „ОБЕЗБЕДУВАЊЕ ПОДДРШКА ОД ЗАЕДНИЦАТА“

[Dec 28 2017 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија организираше дводневна работилница на тема „Обезбедување поддршка од заедницата “ која се одржа на 20 и 21 декември 2017 година, во хотел Романтик во Велес.

Прва  Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Следна  Последна