Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Активности
пронајди
Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Промоција на книгата „Македонското прашање од 1944 до денес“ од Чавдар Маринов и дебата

[Jan 27 2014 ] На 31 јануари 2014 година, во ГЕМ клубот во Скопје, во 12 часот, ќе биде промовирана книгата „Македонското прашање од 1944 до денес“ од Чавдар Маринов. Книгата, во издание на Фондацијата Отворено општество - Македонија, ќе ја промовираат Иван Катарџиев, Трајко Стаматоски и Жарко Трајаноски, а за своето дело ќе говори и самиот автор Маринов.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Промоција на книгата „Од диктатура до демократија“ од Џин Шарп и дебата

[Jan 20 2014 ] На 23 јануари 2014 година, во ГЕМ клубот во Скопје, во 12 часот ќе биде промовирана книгата „Од диктатура до демократија“ од Џин Шарп, во издание на Фондацијата Отворено општество - Македонија.

Образование

Промоција на прирачникот „Креативен пристап во наставата - прирачник за наставници кои развиваат критичко мислење кај учениците“

[Dec 23 2013 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија во соработка со Педагошкиот факултет “Св. Климент Охридски”, Скопје на 24 декември, 2013 година ќе го промовира прирачникот Креативен пристап во наставата - прирачник за наставници кои развиваат критичко мислење кај учениците. Промоцијата ќе се одржи во просторијата 114 на Педагошкиот факултет, со почеток во 12 часот, а ќе бидат презентирани новините во однос на теоријата и праксата за современ пристап во наставата.

Правна програма

ПРОМОЦИЈА НА АНАЛИЗАТА „ПАРИТЕ ВО ПОЛИТИКАТА“

[Dec 20 2013 ] На 26 декември 2013 година, во ГЕМ клубот, со почеток во 10.30 часот, Транспарентност Македонија, во соработка со Фондацијата Отворено општество-Македонија ќе ја промовира најновата анализа од областа на финансирањето на политичките партии „Парите во политиката“.

Правна програма

Промоција на бесплатна е-платформа за слободен пристап до информации од јавен карактер

[Dec 5 2013 ] По повод 10-ти декември, денот на човековите права, правната програма на Фондацијата отворено општество – Македонија (ФООМ), во соработка со Метаморфозис, Фондација за интернет и општество, во среда, 11 декември 2013 година, во ГЕМ клубот, со почеток во 10.30 часот, ќе ја промовира бесплатната е-платформа за испраќање на барања за слободен пристап до информациите од јавен карактер.

Прва  Претходна  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  Следна  Последна