Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Општина по мерка на граѓаните
пронајди
Општина по мерка на граѓаните

ОДРЖАН ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР

[Oct 19 2016 ] На 18 октомври 2016 година, во х. Холидеј Ин во Скопје, Општината Центар во соработка со Фондацијата Отворено општество – Македонија и Центарот на заедницата на Општина Центар, одржаа граѓански форум на кој граѓаните имаа можност да гласаат за предложените проекти од акциските планови за образование, млади, социјална заштита и соработка за граѓанскиот сектор.

Општина по мерка на граѓаните

ОДРЖАН ГРАЃАНСКИ ФОРУМ ВО ОПШТИНА СТРУГА

[Oct 18 2016 ] На 17 октомври 2016 година, во Општина Струга се одржа граѓански форум на кој учесниците имаа можност да гласаат за предложените проекти од акциските планови за образование, млади, социјална заштита и соработка со граѓанскиот сектор.

Општина по мерка на граѓаните

ОДРЖАНА ОБУКАТА „БУЏЕТСКА ТРАНСПАРЕНТНОСТ И ОТЧЕТНОСТ НА ЛОКАЛНО НИВО“

[Oct 17 2016 ] Од 14 до 16 октомври 2016 година, во Велес, во рамки на концептот Општина по мерка на граѓаните, се одржа обука на тема „Буџетска транспарентност и отчетност на локално ниво“ на која учествуваа вработени од општините Центар, Струга и Струмица и членови на Советите на овие општини.

Општина по мерка на граѓаните

ПРОМОВИРАНА „СОЦИЈАЛНАТА КАРТА НА ОПШТИНА СТРУГА – ИДЕНТИФИКУВАЊЕ НА РАНЛИВИ ГРУПИ И ПОТРЕБНИ СОЦИЈАЛНИ УСЛУГИ ВО ОПШТИНАТА“

[Oct 5 2016 ] На 4 октомври 2016 година, во Салата на Совет на Општина Струга, се одржа промоција на „Социјалната карта на општина Струга – идентификување на ранливи групи и потребни социјални услуги во општината“.

Општина по мерка на граѓаните

ПРОМОВИРАНА СОЦИЈАЛНАТА КАРТА НА ОПШТИНА СТРУМИЦА

[Sep 28 2016 ] Центарот на заедницата на општина Струмица во соработка со општина Струмица, на 27 септември 2016 година (вторник), во салата на Советот на општина Струмица, одржаа промоција на Социјалната карта на општина Струмица.

Прва  Претходна  1  2  3  4  5  6  Следна  Последна