Концепти

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Општина по мерка на граѓаните

Интеграција на Ромите

Проекти и програми кои се спроведуваат во рамки на концептите

Форуми во заедницата

Пристап до правда во Македонија

Регионална програма за поддршка на истражувања

Проект на УСАИД за граѓанско општество

Хуманитарна и правна помош за мигрантите

Граѓанско учество за локална демократија

Заедничка рамка за правно зајакнување

Мобилизација на локални организации и активизам во заедницата | 2017

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

Инклузивни и транспарентни образовни политики | 2017

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

Граѓанска алијанса за транспарентност | 2017

Области

Слобода на изразување

Младинска ангажираност за општествени промени

Унапредување на човековите права во здравството

Мониторинг и документирање на човековите права

Борба против корупција

Буџетска транспарентност

Младински активизам | 2017

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

Програми

Образование

Информации

Медиуми

Правна програма

Јавно здравство

Програма за реформа на јавната администрација и локалната самоуправа

Исток-Исток: Прекугранични партнерства

Граѓанско општество

Регионална програма за поддршка на истражувања

Општо

Форуми во заедницата

Ние одлучуваме

Зајакнување и мобилизација на граѓаните
пронајди
Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Дебата со Дубравка Угрешиќ во Скопје

Носталгијата е средство за политичка манипулација

[Apr 8 2014 ] На покана на Фондацијата Отворено општество - Македонија во саботата (5 април 2014 година) точно на пладне во ГЕМ клубот гостуваше писателката Дубравка Угрешиќ на дебатата насловена како „Надвор од нацијата: Книжевноста помеѓу траумата и слободата“.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Дебата „Спомениците и политиката: Дали „Скопје 2014“ е културен или политички проект?“

„Скопје 2014“ е директен политички проект заснован на лажна идеја

[Mar 3 2014 ] Фондацијата Отворено општество - Македонија и Окно на 28 февруари во ГЕМ клубот ја организираа дебата на тема „Спомениците и политиката: Дали „Скопје 2014“ е културен или политички проект?“. Главен говорник на настанот беше хрватскиот историчар на уметност, поет и есеист Звонко Маковиќ.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Промовирана книгата „Македонското прашање од 1944 до денес“

Книгата на Маринов отвара нова насока во македонско-бугарските односи

[Jan 31 2014 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ), на 31 јануари, ја промовираше книгата на бугарскиот историчар Чавдар Маринов, „Македонското прашање од 1944 до денес“. Оваа е книга е научно дело, посветено на бугарската политика спрема македонското прашање, од времето на комунистичкиот период, па сè до денешните актуелни настани.

Зајакнување и мобилизација на граѓаните

Промоција на книгата „Од диктатура до демократија“

Неслободната демократија во Македонија ќе заврши како диктатира

[Jan 24 2014 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија (ФООМ), на 23-ти јануари, во ГЕМ клубот, го промовираше македонското издание на книгата од Џин Шарп, „Од диктатура до демократија“, која ги обработува начините на ненасилна борба против диктаторските режими.

Прва  Претходна  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10