најава на активности

Нема најавени активности...

9-fakti-za-makedonija
9-fakti-za-fondaciite
п а р т н е р и
настани и новости
Општо

ФОНДАЦИЈАТА ОТВОРЕНО ОПШТЕСТВО - МАКЕДОНИЈА СО ПОДДРШКА ЗА НОВИНАРИТЕ КОИ ГО ОСТВАРУВААТ ПРАВОТО НА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ


[Mar 14 2018 ] Фондацијата Отворено општество – Македонија заедно со 60-тина организации, новинари и поединци од Европа и пошироко даде поддршка за новинарите кои го остваруваат правото на слободен пристап до информации, изразувајќи притоа загриженост за настаните кои го опкружуваат шокантното убиство на новинарот Јан Куцијак.

Граѓанска акција за итни реформски приоритети | 2017

БАРАЊЕ ЗА ПРОФЕСИОНАЛИЗАМ, ДЕПАРТИЗАЦИЈА И ИНТЕГРИТЕТ НА ЧЛЕНОВИТЕ НА ДРЖАВНАТА КОМИСИЈА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА КОРУПЦИЈАТА

Реакција на Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата


[Mar 12 2018 ] Платформата на граѓански организации за борба против корупцијата (Платформата) бара воспоставување професионално тело за антикорупција кое ефективно, независно и со висок интегритет ќе иницира и ќе ги спроведува законските надлежности и политиките за спречување на корупцијата во Република Македонија.

Проект на УСАИД за граѓанско учество | 2017

БИЛТЕН НА ПРОЕКТОТ НА USAID ЗА ГРАЃАНСКО УЧЕСТВО


[Mar 2 2018 ] Погледнете го второто издание на билтенот на проектот на USAID за Граѓанско учество.

Општо

ИСТРАГИТЕ ПРОТИВ ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ОФИЦИЈАЛНО СЕ ЗАТВОРЕНИ


[Mar 2 2018 ] Сите истраги против граѓанските организации и фондации што почнаа во 2016 година, а се одвиваа и во голем дел од 2017 година се официјално затворени, соопшти министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски.

Здравствени политики базирани на човековите права | 2017

15 ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ПОТПИШАА ДОГОВОР СО ВЛАДАТА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРЕВЕНТИВНИТЕ ПРОГРАМИ ЗА ХИВ И ТУБЕРКОЛОЗА


[Mar 1 2018 ] Активностите утврдени во Програмата за заштита на населението од ХИВ инфекција, годинава ќе ги реализираат 15 граѓански организации кои аплицираа на јавниот повик на Министерството за здравство, кои за реализацијата ќе добијат 47 милиони денари.

Општо

АЛЕКСАНДАР СОРОС И ПАТРИК ГАСПАР ВО ПОСЕТА НА МАКЕДОНИЈА


[Feb 23 2018 ] Александар Сорос, Заменик претседавач на глобалниот борд на Фондациите Отворено општество (ФОО) и Патрик Гаспар, Претседател на ФОО, заедно со други претставници на ФОО ја посетија Македонија како дел од регионалната посета организирана од Канцеларијата за ромски иницијативи на ФОО.

Општо

ОБРАЌАЊE НА ЏОРЏ СОРОС НА СВЕТСКИОТ ЕКОНОМСКИ ФОРУМ


[Jan 30 2018 ] Добровечер. За мене, давањето преглед на тековната состојба во светот во рамки на годишниот форум во Давос стана еден вид традиција. Планирав да одвојам половина час за мојата презентација и половина час за прашања, но мојот говор ќе трае близу цел час. Тоа го припишувам на сериозноста на проблемите со кои се соочуваме...

пронајди
Alarm-38-42
п у б л и к а ц и и